O.w.v. beperkte testcapaciteit en beperkt beschermingsmateriaal binnen de huisartsenpraktijk werken wij samen met screeningsposten voor het uitvoeren van COVID-testen. Indien u van mening bent dat u in aanmerking komt voor een COVID-test gelieve dan de volgende richtlijnen te volgen:

1. Terugkeren naar België:

Klik op onderstaande link en zoek in ‘u keert terug uit…’ tot welke kleurenzone uw reisgebied behoort.
https://diplomatie.belgium.be/nl

– Rode zone: testing en quarantaine zijn verplicht! Vul het identificatieformulier (“Passenger location form”) dat u terugvindt boven het schema met de kleurencodes in. U krijgt een code waarmee u de test in een screeningspost kunt aanvragen. Hiervoor is terugbetaling voorzien. De contactgegevens van de screeningsposten zijn onderaan deze pagina terug te vinden.

– Oranje zone: testing en quarantaine zijn aanbevolen! Neem contact op met ons secretariaat op 056/313806. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug op om het verdere beleid te plannen.

– Groene zone: testing en quarantaine zijn niet nodig. Testing wordt niet terugbetaald en voorlopig niet toegestaan wegens de beperkte capaciteit.

2. Vertrekken op reis:

Klik op onderstaande link en zoek in ‘u vertrekt naar…’ tot welke kleurenzone uw reisgebied behoort.
https://diplomatie.belgium.be/nl

Indien uw land van bestemming een negatieve COVID-test vereist, kunt u zelf een afspraak maken in één van de screeningsposten. Hiervoor is geen terugbetaling voorzien. De test kost 46,5 euro. De contactgegevens van de screeningsposten zijn onderaan deze pagina terug te vinden.

3. Nauw contact met positief bevestigde COVID:

Plaats uzelf in quarantaine en neem telefonisch contact op met ons secretariaat op 056/313806 – wij bellen u zo spoedig mogelijk terug op om het verdere beleid te plannen.

4. Symptomen van COVID:

Hebt u
– minstens één van de volgende hoofdsymptomen die plots ontstaan zijn, zonder andere duidelijke oorzaak: hoest; kortademigheid; pijn op de borst; reuk- of smaakverlies
OF
– minstens twee van de volgende symptomen, zonder andere duidelijke oorzaak: koorts; spierpijn; vermoeidheid; neusloop; keelpijn; hoofdpijn; minder eetlust
OF
– verergering van gekende symptomen (COPD, astma, chronische hoest…), zonder andere duidelijke oorzaak.

Neem dan telefonisch contact op met ons secretariaat op 056/313806 en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug op om het verdere beleid te plannen.

Contactgegeven screeningsposten:
Huis Cannaert Menen
Rijselstraat 65
9840 Menen
051/238010

Villa Paula Ieper
Briekestraat 10
8900 Ieper
057/357047

LET OP: enkel terugbetaling test indien u beschikt over een doorverwijzing van de huisarts of een code waarmee u de test kunt aanvragen (dit vanuit contact tracing of na het invullen van het formulier indien u reisde naar een rode)