Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de vakantie voor de deur staat, krijgen we steeds meer vragen over reizen en COVID-19.

Indien u omwille van een reis een COVID test dient uit te voeren, verwijzen wij u graag door naar het testcentrum in Ieper (Briekestraat 10).

Het centrum is telefonisch te bereiken op 057/ 35 70 47.

Voor verdere info kan u terecht op onderstaande link:

https://yperman.net/nieuws/coronatest-nodig-voor-het-buitenland

!! In de huisartsenpraktijk De Speye worden geen COVID testen afgenomen in het kader van een verplaatsing naar het buitenland.

Hieronder staan enkele websites opgelijst die hierover bijkomende informatie kunnen geven:

  • reopen.europe.eu: op deze website staat alle informatie in verband met reizen binnen Europa. Je kan hier de specifieke maatregelen voor het land waar je naartoe wil gaan opzoeken. Ook deze is beschikbaar als mobiele applicatie
  • covidsafe.be: via deze website kan je de CovidSafeBE-app downloaden om je COVID-certificaat te bekomen ( na een negatieve PCR-test, bij volledige vaccinatie of na een recente infectie)
  • mijngezondheid.be: via deze website zal het mogelijk zijn om vanaf 1 juli testcodes aan te vragen om een COVID-PCR test te laten afnemen VOOR vertrek indien je nog niet volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19